Saturday, November 7, 2020

Naan cheese.


.
Bahan-bahan:
.
2 cwn tepung gandum
1 ½ sudu besar yis
2 sudu besar marjerin
2 sudu besar gula
1 sudu besar susu pekat manis
¾ cawan air suam
Secubit garam
Cheese mozarella
.
Cara-cara:
.
-Campur yis,gula & susu pekat dlm air suam.Tunggu yis kembang.
-Gaul marjerin & garam dengan tepung gandum.
-Masukkan campuran yis,gaul rata sehingga adunan tak melekat di tangan.
-Rehatkan doh 30-45 minit.
-Tumbuk² doh untuk buang angin,bentukkn bulat.Gelek dan letak cheese.
-Bulatkan dan gelek semula.Rehatkan doh sekejap.
-Boleh masak atas pan.Tutup pan dan masak dengan api kecik.
Setelah masak boleh sapu sikit marjerin di bhgian atas untuk efek kilat.

No comments: